advertise

سولفامیک اسید چیست؟

سولفامیک اسید

 اسید سولفامیک با فرمول شیمیایی H۳NSO۳ و شناسه پاب کم ۵۹۸۷، به صورت جامدی بلوری سفید رنگ و بدون بو می باشد. برخی دیگر از خواص اسید سولفامیک عبارت اند از: جرم مولی اسید سولفامیک ۹۷.۱ گرم بر مول ، چگالی سولفامیک اسید ۲.۱۵ گرم بر سانتی متر مکعب. این اسید غیر هیگروسکوپی و غیر فرار بوده و همچنین سولفامیک اسید ساختار آن از یک اتم سولفور که با پیوندهای منفرد به گروه‌های هیدروکسی و آمینو و با پیوندهای دوگانه به دو اتم اکسیژن متصل است، تشکیل شده است و این اسید به عنوان ترکیب واسط بین سولفوریک و سولفامید قرار دارد. همچنین از سولفامیک اسید یونی و کاتیون های آن می توان به آمونیوم سولفامات اشاره کرد.
اسید سولفامیک در هنگام خشک شدن پایدار است اما به آرامی در محلول هیدرولیز می شود و بی سولفات آمونیوم که یک جامد کریستالی است را ایجاد می کند. باید به این نکته نیز توجه داشت که اسید سولفامیک جامد پایدار است اما اسید سولفامیک مایع و محلول در آب، ناپایدار است و به آرامی در محلول هیدرولیز می شود تا به بی سولفات آمونیوم تبدیل شود. اسید سولفامیک با الکل طی حرارت واکنش می دهد. و در طول واکنش تعادلی اسید سولفامیک با متانول، متیل آمین تولید می شود. اسید سولفامیک قبل از تجزیه در دمای بالاتر در آب و ترکیباتی نظیر تری اکسید گوگرد، دی اکسید گوگرد و نیتروژن تحت دمای ۲۰۵ درجه سانتیگراد، ذوب می شود و سولفامیک اسید ذوب شده به وجود می آید. این اسید PH کمتری نسبت به اسیدهای فرمیک، فسفر و اگزالیک اسید می دهد.


سولفامیک اسید | مونوتاو

جالب است بدانید H۲SO۴ (۳wt%) و HCl (۳wt%) به ترتیب ۲.۶ و ۴.۲ برابر خورنده‌تر از محلول ۳ درصد وزنی اسید سولفامیک در فولاد ۱۰۱۰ هستند.

در همان مقیاس، H۲SO۴ و HCl (۳wt٪ محلول) به ترتیب ۱.۵ و ۶.۷ برابر مس خورنده تر، ۱.۵ و ۲.۸ بیشتر خورنده در برنج. ۴.۰ و ۷.۰ بیشتر خورنده در برنز. ۰.۶ و ۵.۳ بیشتر خورنده در آلومینیوم هستند.

هنگام تجزیه بر اثر حرارت، بخارات بسیار سمی اکسید گوگرد منتشر می کند.

این اسید در آب محلول ،در استون کمی محلول و در کربن دی سولفید ، کربن تتراکلرید و متانول نا محلول است. 


ویژگی های سولفامیک اسید

 سولفامیک اسید دارای خواص و مزایای مختلفی است که برخی از آنها عبارت اند از:
- محافظت از سطح تجهیزات و فلزات به گونه ای که حتی برای از بین بردن رسوبات از سطح فلزات، از سولفامیک اسید غلیظ استفاده شود که در نتیجه افزایش عمر تجهیزات را در پی خواهد داشت
- انبارداری و حمل و نقل آسان
- ماندگاری بالا و مقرون به صرفه

با بررسی سولفامیک اسید شیمیایی، با ویژگی های آن نظیر سولفامیک اسید فرمول و جرم مولکولی سولفامیک اسید اشنا شدیم و همچنین دریافتیم که سولفامیک اسید چگالی بالاتری نسبت به آب دارد و در جواب اینکه سولفامیک اسید یا H۳NSO۳ چیست متوانیم اطلاعات مفیدی ارائه دهیم. 

 فروش سولفامیک اسید ایرانی و وارداتی

 پتروشیمی پارس لوتوس ارائه دهنده و تامین کننده سولفامیک اسید ایرانی و وارداتی با بالاترین کیفیت و قیمتی مناسب، برای خرید این محصول کافیست به فروشگاه مواد شیمیایی مونوتاو مراجعه فرمائید. 

کاربرد سولفامیک اسید

برخی از کاربرد های سولفامیک اسید عبارت اند از :
- مصرف سولفامیک اسید در تولید برخی محصولات شیمیایی مانند سولفامات آمونیوم و سیلیکات سدیم
- کاربرد به عنوان تثبیت کننده کلر در استخرهای شنا. برای مطالعه بیشتر در مورد این کاربرد، می توانید مقاله" سولفامیک اسید برای استخر "را مطالعه نمائید.
- مورد استفاده در صنعت برای برج های خنک کننده و تصفیه آب،همچنین مورد استفاده به عنوان رقیق کننده در کندانسور ها
- سولفامیک اسید شوینده به عنوان عامل جرم زدا و رسوب زدا در دیگ های بخار و صیقل دهنده سطح تجهیزات
- کاربرد در آبکاری فلزات مانند آبکاری نیکل
- کاربرد سولفامیک اسید در صنعت رنگ و رزین و پلیمر به عنوان منعقد کننده رزین های اوره فرمالدئید، برای تولید رنگدانه و پیگمنت -کاتالیزور در فرآیند استری سازی
- کاربرد در صنعت داروسازی برای تولید برخی از دارو ها
- استفاده برای حذف خوردگی در صنایع سرامیک
- مورد کاربرد در صنعت کاغذ سازی به عنوان تثبیت کننده در تولید خمیر کاغذ
- مورد استفاده در صنایع غذایی - کاربرد در صنایع کشاورزی به عنوان علف کش


روش تولید اسید سولفامیک| مونوتاو

روش تولید سولفامیک اسید

سولفامیک اسید روش تولید و روش تهیه خاصی دارد که این امر باعث شده که سولفامیک اسید تولید کننده و کارخانجات محدودی در سطح جهان داشته باشد ،در ادامه به معرفی سولفامیک اسید روش تهیه و واکنش های شیمیایی موجود در این فرآیند می پردازیم.

 برای تهیه سولفامیک اسید ، تولید آن توسط ترکیبات اوره با مخلوطی از تری اکسید گوگرد و اسید سولفوریک یا اولئوم به صورت صنعتی در دو مرحله انجام می شود.

روش تهیه سولفامیک اسید و واکنش های آن به شرح زیر است :
CO(NH۲)۲+SO۳ CO= (NH۲)(NHSO۳H) | CO(NH۲)(NHSO۳H)+H۲SO۴=CO۲+۲H۳NSO۳

سوالات متداول

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.