advertise

مسمومیت با متانول

متانول (CH۳OH) یک الکل سمی است و مصرف متانول به قدری گسترده است که در مواد مختلف خانگی و صنعتی یافت می شود. قرار گرفتن در معرض متانول می تواند بسیار خطرناک باشد یعنی متانول مسمومیت را به دنبال دارد و در صورت عدم درمان با عوارض قابل توجه و یا حتی مرگ و میر همراه باشد. مسمومیت با متانول اغلب به دلیل بلع تصادفی یا عمدی و مسمومیت های اپیدمی تصادفی به دلیل خطاهای تقطیر و تخمیر و آلودگی نوشیدنی است. محصولاتی که حاوی متانول هستند عبارتند از مایع شوینده شیشه جلو، ضد یخ خط گاز، پاک کننده کاربراتور، مایع دستگاه کپی، عطر، سوخت گرم کننده مواد غذایی و انواع دیگر سوخت. قرار گرفتن در معرض متانول می تواند درجات مختلفی از سمیت ایجاد کند و می تواند به طیف وسیعی از درمان ها از نظارت دقیق آزمایشگاهی تا درمان ضد سم و دیالیز نیاز داشته باشد. درمان های اولیه و پادزهر متانول، اتانول یا فومپیزول هستند و بر خلاف سمیت اتیلن گلیکول، دیالیز اغلب توصیه می شود.

فروش متانول آزمایشگاهی و صنعتی

پتروشیمی پارس لوتوس ارائه دهنده متانول باکیفیت در دو گرید صنعتی و آزمایشگاهی با قیمتی کاملا رقابتی، برای خرید کافیست به فروشگاه مواد شیمیایی مونوتاو مراجعه نمائید.

مسمومیت با متانول| مونوتاو

حداقل دوز کشنده متانول

با توجه به گسترده بودن کاربردهای متانول و امکان قرار گرفتن در معرض این ماده، سوالات متعددی در مورد حداقل دوز کشنده متانول برای کاربران به وجود می آید که چقدر متانول باعث مرگ میشود؟، چه مقدار متانول کشنده است؟ ویا خوردن چه مقدار متانول باعث مرگ میشود؟ و...
در جواب این سوالات باید گفت که دوز بالقوه کشنده متانول تقریباً ۳۰ تا ۲۴۰ میلی لیتر یا ۱ گرم در کیلوگرم است و  قبل از مرگ می تواند باعث کوری شود که در این رابطه می توانید مقاله "آیا متانول باعث کوری می شود" را در بخش خدمات آموزشی مونوتاو مطالعه فرمایید. ترکیب اصلی، متانول، عامل افزایش اسمولالیته است. بر خلاف بسیاری از الکل های دیگر، متانول به خودی خود مست کننده نیست و این ممکن است به وزن مولکولی پایین آن مربوط باشد. اسید فرمیک متابولیت سمی اولیه است که عامل اسیدوز متابولیک شکاف آنیونی و آسیب اندام انتهایی است.


متانول چگونه باعث مرگ می‌شود؟

سمیت متانول می تواند از طریق بلع، جذب پوستی و استنشاق رخ دهد. شایع ترین موارد مصرف گزارش شده به نوشیدن مشروبات الکلی حاوی متانول و یا نوشیدن مایع شیشه شوی به عنوان اقدام به خودکشی است. بلع تصادفی می تواند از طریق رفتار اکتشافی در کودکان رخ دهد. متانول همچنین به عنوان جایگزینی برای اتانول با عواملی مانند سوخت گرم کننده غذا و پاک کننده کاربراتور به عنوان منبع سوء استفاده از طریق استنشاق مورد سوء استفاده قرار گرفته است.
افراد در معرض خطر مسمویت با اتانول و متانول عبارتند از: کودکان نوپا و خردسالی که محیط اطراف خود را کاوش می کنند، الکلی ها و افرادی که قصد خودکشی دارند. بیشتر موارد، حوادث مجزا هستند. با این حال، همه گیری های ثانویه به اتانول آلوده و تقطیر نامناسب رخ داده است.
وقتی متانول خورده می شود، در کمتر از ۱۰ دقیقه به سرعت از طریق دستگاه گوارش جذب می شود. متانول به پروتئین متصل نیست و مستقیماً در محفظه آب کل بدن با حجم توزیع تقریباً ۰.۷ لیتر بر کیلوگرم جذب می شود. غلظت سرمی بلافاصله پس از جذب به اوج خود می رسد و از یک سرعت حذف مرتبه صفر پیروی می کند( این بدان معناست که مقدار ثابتی از متانول در واحد زمان حذف شود). متابولیسم عمدتاً در کبد از طریق اکسیداسیون متوالی از طریق الکل دهیدروژناز و آلدهید دهیدروژناز رخ می دهد، اما با الکل دهیدروژناز موجود در مخاط معده شروع می شود. الکل دهیدروژناز متانول را به فرمالدئید اکسید می کند و آلدهید دهیدروژناز متعاقباً فرمالدئید را به اسید فرمیک اکسید می کند. هر یک از این دو مرحله اکسیداسیون با کاهش NAD به NADH همراه است. این متابولیسم آنزیمی سرعت حذف مرتبه صفر در حدود ۸ تا ۹ میلی گرم در دسی لیتر در ساعت را زمانی که غلظت متانول بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی گرم در دسی لیتر است فراهم می کند. اسید فرمیک به راحتی از بین نمی رود و بیشتر تجمع می یابد، در حالی که مقدار کمی به شکل غیر پروتونی خود، فرمت، با فولات تعامل می کند و دی اکسید کربن و آب برای بازدم ایجاد می کند. متانول متابولیزه نشده به اندازه کافی از طریق کلیه ها یا ریه ها پاکسازی نمی شود و نیمه عمر موثری در حدود ۳۰ تا ۸۵ ساعت دارد.

سوالات متداول

فومپیزول (Fomepizole) یک ترکیب شیمیایی است که به عنوان پادزهر در مسمومیت با متانول یا اتیلن گلیکول برای بیماران تزریق می‎شود. این دارو با مهار الکل دهیدروژناز اثر کرده و مسمومیت را برطرف می کند.

سوالی درباره مسمومیت با متانول دارید؟ از مونوتاو بپرسید

سیامک
جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۷

سلام به صورتم شیشه شور حاوی متانول برخورد کرد ایا از طریق پوست جذب میشود خطری دارد

۰
۰
پاسخ مدیر در پاسخ سیامک
یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۳

سلام و عرض ادب
متانول (الکل متیلیک) یک ماده سمی است که می‌تواند از طریق پوست جذب شود، اما میزان جذب آن بستگی به عوامل مختلفی مانند مدت زمان تماس، غلظت متانول و وضعیت پوست دارد. اگر مقدار کمی از محلول شیشه‌شور حاوی متانول به پوست شما برخورد کرده و بلافاصله شسته شده باشد، احتمال جذب کم است. اما اگر تماس طولانی‌تر بوده یا محلول غلیظ باشد، ممکن است مقداری متانول جذب شود.
 اگر هنوز محلول روی پوست شماست، بلافاصله ناحیه‌ی آلوده را با آب و صابون به‌خوبی بشویید. اگر علائمی مانند سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، تاری دید یا درد شکم داشتید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. 

۰
۰
ناشناس
پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۵

سلام من ماه پیش در اثر مصرف متانول مسموم شدم وآزمایش دادم گفتن نیاز به دیالیز نیست می توانم دوباره در مهمانی ها مشروب استفاده کنم

۱
۰
پاسخ مدیر در پاسخ ناشناس
شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۳

سلام و عرض ادب 
در صورتیکه مطمئن هستید که متانول مصرف کرده‌اید، هرچه سریع تر به مراکز درمانی مراجعه فرمایید.

۰
۰
...
چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۴

سلام
چقدر بعد از مصرف متانول کور میشیم؟!

۰
۰
پاسخ مدیر در پاسخ ...
شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۳

سلام و عرض ادب 
در صورتیکه مطمئن هستید که متانول مصرف کرده‌اید، هرچه سریع تر به مراکز درمانی مراجعه فرمایید.

۰
۰
حمید نعیمی
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۷

درود
مقدار ۱۲ درصد متانول در بطری با حجم ۹۰۰ سی سی آیا باعث کور شدن میشود؟

۰
۰
Site manager در پاسخ حمید نعیمی
یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۱

سلام و عرض ادب 
متانول بسیار سمی است و حتی مقدار کم آن می‌تواند خطرناک باشد و هیچ مقدار مشخصی را نمیتوان به عنوان حد مجاز مصرف متانول تعیین کرد. 

۰
۰
محسن رضایی
پنجشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۸

سلام من عرق خوردم هفته گذشته ازمایش گرفتم خونم‌اسیدی نیس ولی کلیه و‌ریه مشکوکه به متانول پشت سرمم درد خفیفی داره چ باید کنم

۰
۰
Site manager در پاسخ محسن رضایی
سه شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۴

با سلام و احترام 
در صورت وجود چنین شرایطی هرچه زودتر به اورژانس و مرکز درمانی مراجعه کنید. 
سلامت باشید 

۰
۰