advertise

فرمول شیمیایی ژل آتش زا

چگونه ژل آتش زا درست کنیم؟

هنگام روشن کردن آتش و استفاده از محصول کاربردی و جالبی مانند ژل آتش زا که خطرات کمتری نسبت به دیگر مواد نفتی دارد، سولات زیادی ذهن مارا درگیر خود می کند:
چگونه ژل آتش زا بسازیم؟ ترکیبات ژل آتش زا چه موادی هستند؟، آیا ساخت ژل آتش زا در خانه امکان پذیر است و می توان یک ژل آتش زا خانگی ساخت؟
موارد بالا بخشی از این سوالات مطرح شده هستند که ما در این مقاله به این سوالات پاسخ میدهیم و با برخی از فرمول های شیمیایی ژل آتش زا مانند فرمول ژل آتش زا الکلی و فرمول ژل آتش زا غیر الکلی آشنا خواهید شد. البته بهتر است که این ماده شیمیایی را به صورت آماده تهیه نمائید تا از عوارض ژل آتش زا در امان بمانید.همچنین با ارائه آموزش ساخت ژل آتش زا ، طریقه ساخت این ماده مصرفی و پرکاربرد را فرا خواهید گرفت.
همچنین با مطالعه مقاله Rheological Properties of Incendiary Gels ، به طور تخصصی با خواص رئولوژیکی ژل های آتش زا، آشنا خواهید شد.


نحوه ساخت ژل آتش زا | مونوتاو

ترکیبات ژل آتش زا

قبل از یادگیری روش ساخت ژل آتش زا، ابتدا باید با مواد ساخت ژل آتس زا آشنا شویم و سپس به آموزش فرمولاسیون ژل آتش زا بپردازیم در ساخت ژل آتش زا و فرمول های مختلف آن، از ترکیبات شیمیایی مختلفی استفاده می شود که برخی از این ترکیبات عبارت اند از :
استیک اسید : استیک اسید یا اتانوئیک اسید، با فرمول شیمیایی CH۳COOH، جز اسید های کربوکسیلیک می باشد. استیک اسید یک اسید ضعیف بوده و دارای طعمی ترش و شبیه به طعم سرکه است.
اسید سیتریک : اسید سیتریک یا جوهر لیمو با فرمول شیمیایی C۶H۸O۷ می باشد، این ترکیب یک اسید آلی بوده که در لیمو ترش و پرتغال وجود دارد.
پلی اکریلیک اسید (کربومر) : پلی اکریلیک اسید، دارای فرمول شیمیایی (C۳H۴O۲)n می باشد و با نام کارباپول نیز شناخته می شود که این اصلاح برای برخی از پلیمرهای اکریک اسید که شامل کربومر های بدون بنزن می باشند کاربرد دارد.که معمولا از این ماده در صنایع مختلف برای تولید ژل استفاده می شود.
کلسیم کربنات : کلسیم کربنات یک ماده معدنی با فرمول شیمیایی CaCO۳ ، یکی از پرکاربرد ترین مواد در صنایع مختلف است که از لحاظ فراوانی ۴۰ درصد از پوسته زمین را شامل می شود. این ماده به صورت مصنوعی هم قابلیت تولید دارد.
سدیم هیدروکسید : سدیم هیدروکسید یا سود سوز آور با فرمول شیمیایی NaOH می باشد که که به صورت جامد سفید رنگ می باشد و به شدت قلیایی بوده و در تماس با پوست می تواند سوختگی شدیدی ایجاد کند.
اتانول : اتانول یا الکل اتیلیک با فرمول شیمیایی C۲H۶O یک ترکیب شیمیایی با بویی خاص، فرار و بشدت قابل اشتعال است که در نوشیدنی های الکلی نیز وجود دارد. از این ترکیب در ساخت عطر ها و ضدعفونی کننده ها نیز استفاده می شود.


آشنایی با برخی از فرمولاسیون های ژل آتش زا

در این قسمت با برخی از فرمول های شیمیایی ژل آتش زا آشنا خواهیم شد و آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
پتروشیمی پارس لوتوس به عنوان یکی از معتبرترین تامین کنندگان مواد شیمیایی، امکان تهیه مواد اولیه را در حجم دلخواه شما فراهم ساخته است.


طریقه ساخت ژل آتش زا با پایه کارباپول

مواد مورد نیاز : کارباپول ، تری اتانول آمین ، آب،اتانول
ابتدا مقدار ۰.۵ گرم کارباپول را در حدود ۱۰۰ سی سی آب حل می کنیم، سپس تری اتانول آمین را قطره قطره به آن اضافه می کنیم تا با تغییر PH، محلول حالت ژله ای پیدا کند، سپس اتانول را به آن اضافه میکنیم. در آخر محصول نهایی را امتحان میکنیم و در صورت پایین بودن خاصیت آتش گیری آن، درصد الکل ژل آتش زا را افزایش می دهیم.

نحوه ساخت ژل آتش زا با استیک اسید

این نوع ژل آتش زا را میتوانید به راحتی در خانه بسازید و به عنوان ژل آتش زا خانگی مورد استفاده قرار دهید.
مواد مورد نیاز : کلسیم کربنات که میتوان بجای آن از قرص های ضد اسید استفاده کرد( با این توضیح که باید هر قرص دارای حداقل ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم کربنات باشد)، استیک اسید ضعیف یا سرکه، ایزوپروپیل الکل ۹۰ درصد یا بشتر( هرچقدر درصد الکل بیشتر باشد بهتر است)
ابتدا تعدادی قرص ضد اسید را خرد کرده و سپس به صورت پودر در می آوریم، سپس مقداری استیک اسید به پودر بدست آماده اضافه می کنیم تا به صورت دوغاب درآید. سپس چند ساعت به دوغاب زمان می دهیم تا آب اضافی آن تبخیر شده و از سیستم خارج شود، در مرحله پایانی دوغاب را هم زده و به آرامی به آن اتانول را اضافه می کنیم تا دوغاب به حالت ژل تبدیل شود. بعد از آن محصول بدست آماده را می توان مورد استفاده قرار داد.


طرز تهیه ژل آتش زا با استات کلسیم

مواد مورد نیاز: استات کلسیم، اتانول، آب
ابتدا ۳ گرم استات کلسیم را در ۱۰ سی سی آب حل می کنیم، سپس اتانول را به محلو اضافه می کنیم که به محض اضافه شدن، مخلوط حالت زل پیدا می کند و ژل اماده مصرف است.

فرمول ساخت قرص آتش زا

این محصول را می توان به عنوان جایگزین ژل آتش زا مورد استفاده قرار داد.
مواد مورد نیاز: ایزوپروپانول، متانول، اسید سیتریک ، سدیم هیدروکسید
ابتدا ۱۰ گرم سود را در ۹۰ درصد متانول حل می کنیم، سپس محلول را تا ۴۰ درجه سانتیگراد گرم می کنیم. در مرحله بعد اسید سیتریک را به ایزوپروپانول اضافه کرده و تا ۶۰ درجه سانتیگراد حرارت می دهیم. در نهایت دو محلول بدست آمده را با هم مخلوط می کنیم و در قالب میریزیم.

خرید ژل آتش زای آذرخش

برای خرید ژل آتش زای آذرخش در حجم های متنوع کافیست از فروشگاه محصولات مونوتاو دیدن فرمائید.

طریقه مصرف ژل آتش زا و ویژگی های آن

طریقه مصرف ژل آتش زا

نحوه استفاده از ژل آتش زا بسیار ساده می باشد، به گونه ای که فقط کافیست مقداری از ژل آتش زا را بر روی ذغال، کاغذ یا چوب ریخته و با کبریت یا فندک آن را روشن کنیم. به دلیل همین آسان بودن و سادگی در طریقه استفاده از ژل آتش زا، این ماده به محصولی کاربردی و پرمصرف تبدیل شده است.


طریقه مصرف ژل آتش زا | مونوتاو

ویژگی های یک ژل آتش زای باکیفیت

یک ژل آتش زای باکیفیت باید دارای ویژگی های عملکردی قابل قبولی باشد، این بدان معناست که بتواند مدت زمان طولانی بسوزد و گرمای قابل توجهی تولید کند، بی خطر و قابل حمل باشد،بوی بد و نامطبوع تولید نکند و همینطور سازگار با محیط زیست باشد که برخی از محصولات ارزان قیمت دارای کیفیت پایینی بوده و فاقد این ویژگی ها می باشند.

سوالات متداول

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.
ناشناس
دوشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۵

بسیار عالی... ممنون از این مطالب کاربردی و مفید

۰
۰