advertise

پروپیلن گلایکول در مواد غذایی و نوشیدنی ها

 پروپیلن گلیکول درهزاران اقلام مراقبت شخصی مانند شامپو، صابون، مرطوب کننده،دئودورانت و خمیردندان شما وجود دارد.حتـــی می توانید آن را در غذا و دارو پیدا کنید.
بـــا این حال بسیاری از مردم نسبت به استفاده از آن محتاط هستند. پروپیلن گلیکول به عنوان یک عامل افزایش دهنده نفوذ عمل می کند. این ساختار پوست را تغییر می دهد و به مواد شیمیایی اجازه می دهد تا عمیقا نفوذ کنند و در عین حال توانایی آنها را برای رسیدن به جریان خون افزایش می دهد.
اما آیا واقعاً می خواهید از یک ماده شیمیایی طراحی شده برای این کار استفاده کنید؟بیاید درباره شگفتی های پروپیلن گلایکول بیشتر بدانیم.


چرا از پروپیلن گلیکول در غذا استفاده می شود؟

مونو پروپیلن گلیکول در مواد غذایی به طور کلی به عنوان ایمن (GRAS) شناخته شده است.این ماده در سال ۱۹۷۳ توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) به عنوان GRAS طبقه بندی شد.
پروپیلن گلیکول تا ۹۷٪ از محتویات چاشنی ها و طعم دهنده ها، ۲۴٪ از شیرینی ها و ۵٪ از نوشیدنی های الکلی ومحصولات آجیل را تشکیل می دهد.
استفاده از پروپیلن گلیکول در غذاها
رایج است و برخلاف مواد مشابه مانند اتیلن گلیکول، پروپیلن گلیکول بلورهای مضری را تشکیل نمی دهد زیرا در بدن تجزیه می شود. مقادیری که تجزیه نشده و متابولیزه نشده اند از طریق ادرار از بدن خارج می شوند.

استفاده پروپیلن گلایکول در غذا | مونوتاو

کاربرد پروپیلن گلایکول در موادغذایی

پروپیلن گلیکول افزودنی محبوبی است که برای کمک به پردازش مواد غذایی و بهبود بافت،طعم،ماندگاری و ظاهر آن استفاده می شود. موارد زیر کاربردهای پروپیلن گلیکول در غذاها هستند:
✔عامل ضد جوش: از چسبیدن اجزای غذا به یکدیگر و تشکیل توده ها مانند سوپ های خشک یا پنیر رنده شده کمک می کند.
✔آنتی اکسیدان:عمر مفید مواد غذایی را با محافظت از آنها در برابر فساد ناشی از اکسیژن افزایش می دهد.
حامل:سایر افزودنی های غذایی یا مواد مغذی مورد استفاده در فرآوری مانند رنگ ها،طعم دهنده ها یا آنتی اکسیدان ها را حل می کند.
✔تقویت کننده خمیر: نشاسته و گلوتن خمیر را اصلاح می کند تا پایدارتر شود.
✔ امولسیفایر: از جدا شدن مواد غذایی مانند روغن و سرکه در سس سالاد جلوگیری می کند.
✔ نگهدارنده رطوبت:به غذاها کمک می کند تا سطح رطوبت ثابتی داشته باشند و از خشک شدن آنها جلوگیری می کند.به عنوان مثال می توان به مارشمالو، تکه های نارگیل و آجیل اشاره کرد.
✔کمک پردازش:برای افزایش جذابیت یا استفاده از یک غذا
✔تثبیت کننده و غلیظ کننده: می توان از آن برای نگه داشتن اجزای غذا در کنار هم یا غلیظ کردن آنها در حین و پس از فرآوری استفاده کرد.
✔بافت ساز: می تواند ظاهر یا حس غذا در دهان را تغییر دهد.

پروپیلن گلایکول در موادغذایی | مونوتاو

 خرید و فروش پروپیلن گلایکول

 برای خرید پروپیلن گلایکول در حجم ها و بسته بندی های متنوع کافیست به فروشگاه محصولات مونوتاو مراجعه نمایید.

پروپیــلن گــلایکول درمحصولات آرایشی و بهداشتی

پروپیلن گلیکول در محصولات آرایشی

 بسیاری از صابون ها،لوسیون ها، شامپوها، کرم ها،نرم کننده ها،دئودورانت ها و سایر محصولات شامل پروپیلن گلیکول هستند.چرا این ماده بسیار محبوب است؟
۱- پروپیلن گلایکول یک مرطوب کننده است: به دلیل میل ترکیبی قوی با آب،پروپیلن گلیکول اغلب در غلظت های پایین برای افزایش خواص مرطوب کنندگی محصولات مراقبت از پوست استفاده می شود. برای داشتن پوستی نرم تر و هیدراته تر، مرطوب کننده ها آب را به داخل پوست می کشند و به حفظ آن کمک می کنند.
۲- پروپیلن گلایکول یک ماده نگهدارنده است: پروپیلن گلیکول به دلیل خواص ضد باکتریایی از تکثیر میکروب ها جلوگیری می کند،این کار به افزایش ماندگاری محصولات آرایشی و بهداشتی و تازه نگه داشتن کالا کمک میکند.

پروپیلن گلایکول در لوازم آرایشی | مونوتاو

پروپیلن گلیکول در خمیر دندان

پروپیلن گلیکول یک سورفکتانت است و در خمیر دندان یافت می شود. در حالی که این ماده به طور کلی در مقادیر کم بی خطر در نظر گرفته می شود ولی مقادیر زیادباعث آسیب کبدی،گردش خون و سیستم عصبی می شود.
از این ماده برای صاف کردن بافت خمیردندان استفاده می شود.همچنین خمیر دندان به نوعی مرطوب کننده نیاز دارد تا از سفت شدن آن هنگام قرار گرفتن در معرض هوا جلوگیری کنــد.


پروپیلن گلایکول در ساخت خمیر دندان | مونوتاو

پروپیلن گلیکول در داروسازی

 پروپیلن گلیکول یک حل کننده دارویی رایج در داروهای موضعی، خوراکی و تزریقی است.از آن به عنوان تثبیت کننده ویتامین ها و به عنوان حلال قابل امتزاج با آب استفاده می شود.
 این ماده یک مرطوب کننده بدون روغن و حلال است و برای کمک به داروها از طریق مانع پوست و مواد نگهدارنده، نفوذ پذیر است. پروپیلن گلیکول رقیق کننده موجود در داروهایی مانند دیازپام (والیوم)، لورازپام (آتیوان)،فنوباربیتال،فنیتوئین (دیلانتین) و نیتروگلیسیرین استفاده می شود.
پروپیلن گلایکول به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود.با این حال برای کودکان،باید با احتیاط بیشتری عمل کرد.

پروپیلن گلایکول در داروسازی | مونوتاو

داروهای حاوی پروپیلن گلیکول

 استامینوفن و دیفن هیدرامین هیدروکلراید ۵۰۰ میلی گرم / ۲۵ میلی گرم
 استامینوفن، آسپرین و کافئین ۲۵۰ میلی گرم / ۲۵۰ میلی گرم / ۶۵ میلی گرم
 آموکسی سیلین تری هیدرات ۵۰۰ میلی گرم
 آمفتامین و دکستروآمفتامین با رهش طولانی مدت ۳۰ میلی گرم
 آمفتامین و دکستروآمفتامین با رهش طولانی مدت ۲۰ میلی گرم
 سفالکسین ۵۰۰ میلی گرم
 سفالکسین مونوهیدرات ۵۰۰ میلی گرم
 کلیندامایسین هیدروکلراید ۳۰۰ میلی گرم
 کلیندامایسین هیدروکلراید ۱۵۰ میلی گرم
 داکسی سایکلین هیکلات ۱۰۰ میلی گرم


 تسکین سردرد فوق العاده قوی استامینوفن ۲۵۰ میلی گرم / آسپرین ۲۵۰ میلی گرم / کافئین ۶۵ میلی گرم
 فلوکستین هیدروکلراید ۴۰ میلی گرم
 فلوکستین هیدروکلراید ۲۰ میلی گرم
 فلوکستین هیدروکلراید ۲۰ میلی گرم
 هیدروکسی زین پاموات ۵۰ میلی گرم
 هیدروکسی زین پاموات ۲۵ میلی گرم
 متوکاربامول ۵۰۰ میلی گرم
 متوکاربامول ۷۵۰ میلی گرم
 امپرازول تاخیری ۲۰ میلی گرم
 پانتوپرازول سدیم تاخیری ۴۰ میلی گرم


کاربرد دارویی پروپیلن گلیکول

۱-حلال در انواع داروهای تزریقی داخل وریدی در بخش مراقبت های ویژه و بخش پزشکی عمومی عمل می کند. 
۲-نگهدارنده دارو
۳-حامل امولسیفایر و طعم دهنده به عنوان یک استخراج کننده فعال از محصولات طبیعی استفاده می شود.
۴-یک حلال برای طیف گسترده ای از مواد فعال 
۵- تثبیت کننده در فرمولاسیون های ویتامین استفاده می شود.


پروپیلن گلایکول در پزشکی | مونوتاو

مسمومیت دارویی با پروپیلن گلایکول

سازمان بهداشت جهانی (WHO) مصرف حداکثر ۲۵ میلی گرم بر کیلوگرم در روز (۱.۸ گرم در روز برای یک مرد ۷۵ کیلوگرمی) پروپیلن گلیکول را در صورت استفاده به عنوان افزودنی غذایی توصیه می کند، اما این محدودیت استفاده از آن به عنوان دارو را بررسی نمی کند.
مسمومیت با پروپیلن گلیکول شامل ایجاد هیپراسمولالیته سرم، اسیدوز لاکتیک و نارسایی کلیه است. پیشنهاد شده است که نکروز لوله پروگزیمال علت آسیب حاد کلیه ناشی از پروپیلن گلیکول است. در امتداد این خطوط، آسیب سلول های لوله پروگزیمال در سلول های انسانی کشت شده در معرض پروپیلن گلیکول رخ می دهد. نکروز حاد توبولار با سمیت پروپیلن گلیکول در مورد تجویز همزمان لورازپام داخل وریدی و تری متوپریم سولفامتوکسازول توصیف شد. 
مسمومیت ناشی از پروپیلن گلیکول می تواند،سپسیس (Septicemia)یا سندرم پاسخ التهابی سیستمیک (SIRS) را تقلید کند بیماران مشکوک به سپسیس با کشت منفی باید از نظر سمیت پروپیلن گلیکول بررسی شوند اگر در معرض دوز بالای لورازپام یا سایر داروهای حاوی این حلال قرار گرفته باشند، باید تحت نظر پزشک قرار بگیرند.

سوالات متداول

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.