لورامید یا کوکونات فتی اسید دی اتانول امید، یک مایع شفاف و ویسکوز با فرمول شیمیایی C۱۲H۲۵NO و ph قلیایی ۱۱-۹ است. کوکونات فتی اسید دی اتانول امید در دمای ۲۵ تا ۳۵ درجه سانتی گراد مانند روغن نارگیل غلیظ است، چراکه به نوعی اصلاح شده و مشتق شده از این روغن است.
ساختار کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید مخلوطی از دی اتانول آمیدهای اسیدهای چرب تشکیل دهنده روغن نارگیل است که تقریباً از ۴۸.۲٪ اسید لوریک، ۱۸٪ اسید میریستیک، ۸.۵٪ اسید پالمیتیک، ۸٪ اسید کاپریلیک، ۷٪ اسید کاپریک، ۶٪ اسید اولئیک، ۲.۳٪ اسید استئاریک و ۲٪ لینولئیک اسید تشکیل شده است.
فرمول شیمیایی کوکامید دی اتانول آمین CH۳(CH۲)nC(=O)N(CH۲CH۲OH)۲ است که n معمولاً بین ۸ تا ۱۸ می باشد.
از ویژگی های این ماده می توان به خصوصیات زیر اشاره کرد:
• سورفکتانت نانیونیک
• افزایش دهنده کف و ویسکوزیته
• غلظت دهنده
• موجب حالت پذیری مو و نرم کنندگی پوست
• خاصیت مرطوب کنندگی
• عدم استفاده از کاتالیزور در برخی روش ها
• خاصیت آنتی استاتیک
لورامید شمیایی یک ترکیب شیمیایی است که در صنایع مختلف کاربردهای گستردهای دارد. در زیر به برخی از کاربردهای لورامید در صنایع مختلف اشاره خواهیم کرد:
۱. صنایع شوینده: کوکامید دی اتانول آمین در تولید صابونهای مایع، شامپوهای سر و بدن، و مایعات دستشویی به عنوان یک ماده فعال استفاده میشود. این ترکیب قابلیت افزایش کف و کاهش تحریکات پوستی را داراست.
۲. صنایع مراقبت شخصی:کوکامید دی اتانول آمین به عنوان یک عامل افزایش دهنده کف و کاهش دهنده تحریکات پوستی در محصولات مراقبت شخصی مانند کرمها، ژل مو، نرم کنندهها و رنگ مو استفاده میشود. این خاصیت آن را به یک انتخاب مناسب برای محصولات مراقبت از مو و پوست میکند.
۳. صنایع بهداشتی و آرایشی:کوکامید دی اتانول آمین در تولید موس سر، محصولات خامهای، اسپریها و لاکپاککنها به عنوان یک عامل فوم ساز و خواص پایدارکنندگی استفاده میشود. این ترکیب موجب ایجاد فوم و خواص پایدار در محصولات آرایشی میشود.
۴. صنایع دارویی: در صنعت داروسازی کاربردهای متعددی دارد. از جمله کاربردهای آن میتوان به تولید کرمها، ژلها، و داروهای موضعی اشاره کرد.
۵. صنایع رنگ و رزین: کوکامید دی اتانول آمین در صنایع رنگ و رزین، از جمله تولید رنگهای پوششی و لاکها، به عنوان یک ماده پایدارکننده و بازدارنده خوردگی استفاده میشود.
۶. صنایع نساجی و کشاورزی: لورامید در صنایع نساجی و کشاورزی نیز کاربردهایی دارد. در صنعت نساجی، از آن برای تولید محصولات نرم کننده و ضد پرز استفاده میشود، در حالی که در صنعت کشاورزی برای کنترل آفات و روشن کردن گیاهان مورد استفاده قرار میگیرد.