با وجود آمدن فصل جدید، مطابق روال همیشگی بازار مواد شیمیایی انتظار میرفت که مواد شیمیایی با افزایش قیمت و رقابت مواجه شوند. با این حال اول فصل پاییز ۱۴۰۳ رقابت از همیشه سنگینتر بود و موادی نظیر مونومر استایرن، اسید نیتریک پتروشیمی شیراز، ایزو بوتانول، تولوئن دی ایزو سیانات (TDI)، زایلن مخلوط و متیل دی فنیل دی ایزو سیانات خالص، منو اتانول آمین با رقابت مواجه شدهاند و اختلاف قیمت بین قیمت پایه و بالاترین قیمت این مواد بسیار بیشتر از حد تصور بود.
این هفته متانول در صدر افزایش قیمت پایه محصولات شیمیایی بود. این ماده شیمیایی که ماده اولیه باارزشی در ساخت بسیاری از محصولات شیمیایی نظیر تینر و ژل آتش زا به شمار میرود با رشد ۷۰۰ تومانی مواجه شد.
دور از انتظار نبود که به محض انتشار این خبر، قیمت متانول در بازار مواد شیمیایی به همین نسبت بالا رفت و انتظار میرود طی هفتههای آتی محصولاتی که در ادامه زنجیره تامین این ماده قرار گرفتهاند نیز دستخوش تغییر قیمت شوند.
رقابت بر سر MEG یا مونو اتیلن گلایکول در این هفته داغتر از هفته پیش بود و در نهایت این ماده با %۱۴۶ افزایش حجم تقاضا به نسبت عرضه معامله شد و تمامی برندهای مونو اتیلن گلایکول با افزایش قیمت نسبت به قیمت پایه روبرو شدهاند.
این احتمال وجود دارد که با کاهش دما در طی هفتههای آتی بازار این محصول در داخل و خارج از ایران گرمتر شود؛ چراکه MEG ماده اولیه تولید ضدیخ است.
مطابق هفته پیش، شنبه (۳ آذرماه) ۱۰۰ تُن پارا زایلن پتروشیمی نوری بی سر و صدا با قیمت پایه ۳۶۱۷۰ تومان و بدون هیچ رقابتی معامله شد.
بعد از هفته آرام مونومر استایرن، این هفته ۷۶۸ تُن از این ماده با %۶۷.۹ افزایش قیمت نسبت به قیمت پایه، به قیمت ۸۲۰۵۰ تومان به فروش رسید تا بار دیگر روند افزایشی قیمت مونومر استایرن را در بازار کلید بزند.
این هفته ۷۰۰ تُن ارتو زایلن پتروشیمی نوری با قیمت پایه ۴۰۴۹۰ تومان معامله نشد تا همچنان گمانهزنیها بر سر افزایش شدید قیمت این ماده در بازار آزاد ادامه پیدا کند.
با وجود همچنین نوساناتی، انتظار برای پایدار شدن جو بازار زایلنها طولانیتر خواهد شد.
تولوئن دی ایزوسیانات %۲۳۷.۵
مونو اتیلن گلایکول %۱۴۶.۷
زایلن مخلوط %۱۰۲
حجم تقاضای بیشتری نسبت به عرضه داشتهاند.
۳و۱ بوتادین
اسید ترفتالیک
انیدریک فتالیک
اوره پریل
اوره گرانول
آمونیاک
کلرید پتاسیم
تری اتیلن گلایکول
سود کاستیک جامد
نرمال بوتانول
حجم تقاضای کمتری نسبت به عرضه داشتهاند.